Lukijat

lauantai 10. syyskuuta 2016

WhatsApp Messenger - Toinen esiteltävä sovellus

Hei kaikille!
Nyt on aika esitellä toinen sovellus. Valitsin siihen sellaisen sovelluksen joka on itselläni aktiivisessa käytössä. (edellinen esittely oli Instagramin käyttöönotto)

WA:n käyttöni alkoi siitä kun alkoi olla erilaisia ryhmiä, joiden piti luoda helppo ja nopea yhteydenpitokanava. WA:ta voi siis käyttää kahden välisen viestinnän lisäksi ryhmäviestintään (masx.256 hlöä). Ryhmät voi sitten nimetä teeman mukaan kuten esim, sail&ski, cin cin, työkverit, koti jne.

WA:lla voi lähettää kuvia, videoita, ääniviestejä sekä jakaamaan mm. oman sijaintinsa.
Niin, ja WA:lla voi toki myös soittaa. Hyvinä puolina WA:ssa tuon esiin ensinnäkin helppouden, nopeuden ja sen että sovellus käy kaikkiin älypuhelimiin. Ulkomailla ollessaan myös käytön ilmaisuus (wifi) on aivan loistava juttu. Miinuksena on sitten juuri ulkomailla, että pientä epävarmuutta on esiintynyt viestien yms. perillemenossa.

WA on vähentänyt maksullisten txt-viestien käyttöä todella paljon. Tämä näkyykin operaattorien markkinoinnissa ja hinnoittelussa. Perinteisten tekstarien hinnat romahtivat ja niitä liitetään nykyään surutta kylkiäisiksi.

WA:n omistaa tällä hetkellä yhteisöpalvelu FB. Ikärajaksi on käyttöön määritelty 16 vuotta. Uskallan väittää ettei ikärajaa noudateta kovinkaan tiukasti, koska sen valvominen on koko lailla mahdotonta, Lisäksi luulen ettei kaikki vanhemmat läheskään ole tietoisia tästä 16 vuoden ikärajasta. Sitä taas selittää se seikka että muut palvelut kuten FB, twitter, Insta, snapchat, Youtube, Google+, kik ja ask.fm sen sijaan ovat määritelleet ikärajaksi 13 vuotta. Ikärajat ovat maakohtaisia.

- lp-  eli Leenap

P.S. Onko tässä porukassa ketään, joka ei käytä WA:a?

2 kommenttia:

  1. Whatsapp on todella suosittu. Ikärajakysymykset ovat aina hiukan mutkikkaita. Toki niitä tarvitaan, mutta miksi arvelet juuri Whatsappin ikärajan olevan näinkin korkea?

    VastaaPoista
  2. Tämä onkin mielenkiintoista koska seuraava teksti:
    "Age.
    You must be at least 13 years old to use our Services (or such greater age required in your country for you to be authorized to use our Services without parental approval). In addition to being of the minimum required age to use our Services under applicable law, if you are not old enough to have authority to agree to our Terms in your country, your parent or guardian must agree to our Terms on your behalf."
    (luettavissa: https://www.whatsapp.com/legal/#terms-of-service).

    Tuon tekstin luettuani saa käsityksen että 16 vuoden ikäraja on Suomessa, eli maakohtainen, WA:n vaatiessa minimi-iäksi 13 vuotta. (mahdollisilla ehdoilla)

    WA:ssa on ollut kaikenlaisia viestejä - pahimmillaan tappouhkaus ellei jaa viestiä vähintään kymmenelle.

    Kun linkkaat auki:

    http://www.ksml.fi/kotimaa/Vanhemmat-huomio-T%C3%A4llainen-kauhuviesti-kiert%C3%A4%C3%A4-lasten-puhelimissa/248096 ,

    löydät selityksiä siihen miksi ikäraja ehkä on asetettu 16 vuodeksi. Tosin ilman kunnon valvontaa ei ikärajoilla juuri ole merkitystä.
    Opettaja Pentti Mankinen sanoi Kainuun Sanomissa että ikäraja 16 vuotta tulee USA:n lainsäädännöstä. Tosiaan siis mielenkiintoista, hieman ristiriitaista tietoa.

    Kiusaaminen ja muut epämiellyttävät viestit saattavat aiheuttaa nuorelle henkilölle ahdistusta ja pahaa oloa. Usein nämä viestit eivät tule vanhempien tietoisuuteen, joka saattaa johtua siitä että nuori pelkää että häneltä kielletään WA:n käyttö.

    Itseäni WA palvelee mahtavasti. Työpaikallani sitä ei käytetä. Skype toimii pikaviestimenä työasioissa ja FB-ryhmiä on myös henkilökunnalla jonkin verran muiden kuin työasioiden hoitoon.
    Leenap - nimimerkin takana

    VastaaPoista