Lukijat

tiistai 20. syyskuuta 2016

Preziä ja windowsin movie makeria

Hei kaikille!

En ottanut tiukkaa faktaa tähän tehtävään Prezin tai Windowsin Movie Makerin virallisilta verkkosivuilta, koska muistaakseni oli sallittua kertoa omasta kokemuksesta. Olen siis enemmän tekijä kuin lukija. Yksi motoistani onkin GO and FIND OUT! Oppiminen tapahtuu kohdallani paremmin em. metodilla. Virallisilla sivuilla voi kuka tahansa käydä tutustumussa sovellusten perustamisvuosiin ja käyttäjämääriin, ja saahan sieltä varmasti ihan tärkeää ja kuranttia tietoa.

Haluaisin saada vähän puhtia esityksiini ja koska Preziä on hehkutettu kovasti, päätin tutustua siihen.
PREZI
Kirjauduin siihen ilmaisversioon ja aloin tutustua. Prezi on presentaatiotyökalu. Presentaation tai muun eteneminen on sujuvaa, kuin pelaisi lautapeliä ja liikkuisi ruudusta toiseen.
Valmiin esityksen voi tallentaa vain julkisena (tässä ilmaisversiossa). Maksullisessa ei tarvitse kantaa huolta julkisuudesta. Prezin alusta on kuin suuri kanvaasi, ja eteneminen esityksessä tapahtuu polkua pitkin, jonka varrelle voit sirotella tekstejä, kuvia, videoita jne. Tekstiä voi käsitellä powerpoint-tyyliin mm. kursivointi, lihavointi värejä, ja vaikka mitä. Prezissä on myös valmis kuvakirjasto josta löytyy matskua esityksen kuvittamiseen. Kuin PP:ssa, niin Prezissäkin löytyy valmiita mallipohjia esitykselle. Esityksissä voi myös käyttää omia kuvia. Itse testailin valokuvien liittämistä. Onnistui jopa minulta. Kuvista voi poimia yksityiskohtia, tätä en vielä kokeillut.
Kolme pointtia jotka kannattaa pitää mielessä kun hyppää Prezin kimppuun.
1. Suunnittele etukäteen rakenne ja eteneminen, siis se polku joka kulkee kanvaasilla.
2.Anna mielikuvituksen lentää ja kokeile kaikkea ihan kokeilemisen ilosta.
3.Mutta älä innostu liikaa - vaan "keep it simple" ja muista että sisältö on tärkein!
Kukaan ei jaksa loputtomiin hienoja tuunattuja kikkoja - ja niin on vaara että esityksen sisältökin alkaa puuduttamaan.
Ainakin minulla on työsarkaa runsaasti ennen kuin Prezin polku kulkee kanvaasillani niin kuin haluan. Mutta on se aika kivan eläväinen verrattuna power pointtiin, ja ihan hauskaa ajankulua, jos sitä aikaa vaan olisi.

WINDOWS Movie Maker
Lyhyesti. Aloin kokeilla tätä ilmaista työkalua ihan uteliaisuudesta. Raahasin testivideon ja aloin hommiin. Ihan ensimmäisenä yritin löytää jonkinlaiset ohjeet, mutta ilmeisesti niitä on versiosta riippuen useita. Itselläni ei nimittäin auennut samat työkalu-lay-out:it kuin ohjeissa. Oman puheen liittäminen  videoon oli kuitenkin erittäin helppoa. Samoin tekstiruutujen liittäminen.

Omassa työtehtävässäni tämänkaltaisille ohjelmille ei ole sijaa. Kaikki esitykset ovat yrityksen puolesta tarkoin suunniteltu ja saman kaltaisen sapluunalla tehty. Itse katselemme tiukkaa asiaa sisältävää opetusmateriaalia useampia kertoja vuodessa, ja seuraavilla kerroilla ajattelen varmaan kaiholla Prezin eläväisyyttä.

P.S. Preziin löytyy hyviä opetusvideoita...




1 kommentti:

  1. Prezissä on puolensa. Pitää kyllä täysin paikkansa, että hyvä suunnittelu säästää paljon aikaa toteutusvaiheessa. Ainakin alkuun Prezi saattaa tuntua hivenen työläältä perinteiseen Power pointiin verrattuna.

    VastaaPoista