Lukijat

maanantai 5. syyskuuta 2016

Surfata vai surffata?

Suomen kielen perussanakirjan painetussa laitoksessa (1994) on kirjoitusasu surfata (merkityksenä vain ’lainelautailla’), mutta CD-Perussanakirjaan on lisätty toinen f:surffata. Molempia kirjoitusasuja on pidettävä tätä nykyä hyväksyttävinä. (Kielikello)

Internetiin vai Internettiin?” Oikea vastaus on tässä Internetiin: sanan perusmuodossa on vain yksi t, eikä t-kirjainten määrä lisäänny taivutusmuodoissa. (Kielikello)

Minua ei juurikaan kiinnosta surffata netissä. Vertailun vuoksi kerron, etten myöskään tykkää kierellä kaupoissa katselemassa. Molemmissa ympäristöissä hoidan asiani, ja siinä se. Pidän nettiä kuitenkin erittäin hyödyllisenä tiedon lähteenä. Kun tarvitsen jonkun tavaran, niin "surffaan netissä" tietääkseni mistä sen saa halvimmalla. Netti onkin minulle pääosin tiedon lähde. Tällaisessa hektisessä yhteiskunnassa arvostan kovasti "ruutu-vapaata" aikaa, ja käytän vähäisen liikenevän aikani ulkoiluun ja liikkumiseen yleensä, sekä lukemiseen. En yleensä ota puhelinta edes mukaan kun lähden ulkoilemaan. Olisi hauska tietää onko kaltaisiani muita. En kuitenkaan missään määrin pyri vaikuttamaan muihin, vaan haluan antaa kaikkien kukkien kukkia!

2 kommenttia:

  1. Pakko myöntää, että nykyisin ruutuajan hallinta vaatii itsekuria. Laitteet varastavat kovin helposti kohtuuttomasti aikaa. Usein tästä hallitsemattomuudesta syytetään nuorisoa, mutta monella aikuisellakin on ajanhallinta hukassa.

    Parin tapaturman jälkeen olen kyllä päätynyt siihen, että puhelin kulkee lenkillä mukana. Se on ainoastaan sitä varten, että voin hätätapauksessa soittaa apua. Muuten voin kyllä helposti unohtaa kännykän kotonakin äänettömälle useiksi päiviksikin. :)

    VastaaPoista
  2. Peukutan Ip sinun ruutu-vapaata aikaa!!:D Nykyään on niin vaikea elää ilman somea. Toivon että asia olisi toisin. Yleensä kun meillä lapsi menee illalla nukkumaan, niin molemmat somettaa loppuillan..mihin hävisi normaalit keskustelut ilman älypuhelimia? Viimeksi vuonna 2007 kun matkustin Afrikassa, olin kaksi kuukautta ilman internet-yhteyttä. Tuo oli ihan huippuaikaa.

    VastaaPoista